ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Süleyman Şah Anadolu Lisesi

Süleyman Şah Anadolu Lisesi

Adres
YENİŞEHİR MAH. MİMAR SİNAN SK. AKÇAKALE MEHMET AKIF ERSOY ORTAOKULU BLOK NO 24A AKÇAKALE / ŞANLIURFA
Vizyon
Bilimsel düşüren özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten, barışçıl, aydın, ileri görüşlü, entelektüel yönü gelişmiş, Türkçe’yi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştirmek. Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan eğitim kadrosuyla çalışmak. Herkesin öğrencisi olmak istediği, mezuniyet sonrasında da öğrencilik ruhunu ve birlikteliğini yaşatan bir okul olmak.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden, ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir okul olmaktır.
Başarılar
Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında faaliyete girmiş olup bu yıl sadece 9.10. ve 11. sınıflar mevcuttur.
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
KATI YAKITLI KALORİFER
Şahsi araçla ya da yaya olarak ulaşım sağlanabilir.
Servis yoktur.
YENİŞEHİR Mahallesi Mimar Sinan sokak Dış Kapı No4 AKÇAKALE/ŞANLIURFA
Okulumuz il merkezine 54 km uzaklıkta olan okulumuz ilçe merkezindedir.
2021-2022 TÜBİTAK BİLİM FUARINA KATILIM